Zoek

Elektronische kassa: voor wat hoort wat volgens de horeca

Om de verlaging van het BTW-tarief te compenseren is men met de verplichting op de proppen gekomen dat men in een horecazaak verplicht een elektronische kassa moet aanschaffen. Dit vooral om de fraude tegen te gaan. Voor iedere horecazaak waar maaltijden die ter plaatse genuttigd worden minstens 10% van de omzet uitmaken moet men een geregistreerde kassa aanschaffen waar men eigenlijk niets meer kan aan aanpassen. Dit is alvast een verplichting voor horeca-uitbaters dus voor die zelfstandigen is het zeker en vast hoog tijd om dringend een elektronische kassa aan te schaffen. Maar ook voor uitbaters van andere winkels en etablissementen is een elektronische kassa t een toestel dat zo goed als noodzakelijk mag beschouwd worden.

Lire plus »

Kassasystemen horeca: nuttige tips

Alle hotels, restaurants en cafés zouden niet kunnen draaien zonder hun kassasystemen horeca. In geen enkele sector worden zo veel rechtstreekse transacties gesloten met klanten en is het bijhouden van die transacties zo’n ingewikkelde klus. Zonder kassasystemen horeca zou dat gewoon zelfs ondoenbaar zijn. Ter vergelijking: wanneer een klant komt afrekenen aan de kassa van een supermarkt moet er in essentie niet veel meer gebeuren dan een optelsom van alle producten. Vergelijk dat eens met het bijhouden van wat een klant die enkele dagen op hotel verblijft allemaal verbruikt (de kamerkost, het ontbijt, de minibar … ). Om al die complexiteit te kunnen bolwerken, moeten kassasystemen horeca zeer performant zijn. Bovendien legt de overheid aan kassasystemen horeca ook nog eens bijzondere eisen op.

Lire plus »

Horecamateriaal voor de kassa

Of het nu gaat om tavernes, restaurants of hotels … allemaal hebben ze voortdurend nood aan horecamateriaal voor hun kassa. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor andere handelszaken, maar toch is het belangrijk om aan te stippen dat er bijzondere eisen worden gesteld aan dit soort horecamateriaal:

Lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?