Alles over de Computerkassa

De technologie staat niet stil. Ook niet in het aanbod van kassa systemen. Waar vroeger werd afgerekend met een eenvoudige kassa wordt nu steeds vaker gebruik gemaakt van de meest uitgebreide computer kassasystemen. Bent uw voor uw winkel of restaurant ook op zoek naar de laatste technologische snufjes op het gebied van kassa systemen? Dan is een gedegen voor onderzoek zeker raadzaam.

 

Waarom een computer kassa?

Er zijn erg veel goede redenen om een computerkassa aan te schaffen voor uw bedrijf. Natuurlijk is de motivatie per bedrijf verschillend maar de meeste komen toch wel overeen. Om er een paar te noemen die een kassa systeem interessant maken;

  • Kostenbesparend
  • Efficiency verhoging
  • Automatisch bijhouden van het assortiment
  • Omzet is op diverse manieren bij te houden en te bekijken
  • Verhoogde veiligheid door het eenvoudig maken van back-ups
  • Mogelijkheid tot het werken met klantenpassen en factureren
  • Gemakkelijke samenwerking met ticketprinters, scanners en weegschalen

En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Voor iedere situatie en voor ieder bedrijf zijn er weer andere voordelen.

 

Wat voor soorten computer kassasystemen zijn er?

Er zijn verschillende benamingen voor een kassa op de markt. Zo noemt men de kassa ook wel een kasregister of een afrekensysteem. Er zijn wel honderden modellen en typen te vinden. Zo is een kassa systeem met aparte toetsen voor elk artikel ideaal voor kmo bedrijven als bijvoorbeeld in de horeca . Maar er zijn ook computer kassa’s met een mogelijkheid tot het groeperen van artikelen. Dit kan weer handig zijn voor bijvoorbeeld een schoenwinkel waarbij een groep schoenen allemaal in dezelfde prijscategorie vallen.

 

Kopen of huren?

De aanschaf van een kassa met computer is een investering. Natuurlijk verschillen de prijzen maar het kopen van een kassasysteem is nu eenmaal een flinke aanschaf. Soms is het dan goed om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo is het voor sommige bedrijven veel interessanter om een kassasysteem te huren. Leasen noemen ze dit ook wel. Met een contract voor een aantal jaren worden de maandelijkse huurkosten betaalbaar en dus haalbaar. Maar doordat een goede computerkassa als heel snel voor een kostenbesparing kan zorgen is het in veel gevallen juist interessanter om direct tot koop over te gaan.

 

Welke kassa systeem past bij mijn bedrijf?

Het is zeker aan te raden om eerst eens goed te kijken waar de noden van het bedrijf liggen. Wat moet een PC kassa kunnen en waar liggen de verbeterpunten binnen het bedrijf op het gebied van afrekenen en assortimentsbeheer? Is er alleen behoefte aan een computer kassa of hoort er ook een ticketprinter of scanner bij? Zo heeft elk bedrijf wel een eigen situatie waar een weer een ander systeem het beste bij past. Het is dan ook erg aan te raden om met een duidelijk beeld van de noden van het bedrijf meerdere offertes op te vragen en dan de leveranciers te vergelijken.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?