Wat is het keurmerk betrouwbare afrekensystemen?

Wat betekent de invoer van het keurmerk betrouwbare kassasystemen voor uw zaak? Ontdek het hier en vraag meteen ook meerdere offertes aan, volledig gratis!

Het keurmerk betrouwbare afrekensystemen bestaat al een tijdje als optie voor horeca-uitbaters, maar zal zeer binnenkort een verplichte eigenschap worden van professionele kassasystemen. Dit om fraude te voorkomen en de administratie van een horecazaak te vereenvoudigen. Staat u wantrouwig of achterdochtig tegenover de invoering van dit verplichte keurmerk?  Dat is begrijpelijk, maar bedenk dan eerst dat deze maatregel ook voordelen inhoudt voor u als zaakvoerder! In onderstaand artikel zetten we voor u uiteen wat de gevolgen van de invoering van het keurmerk betrouwbare afrekensystemen voor uw onderneming zijn.

Waarvoor staat het keurmerk betrouwbare kassasystemen?

Samengevat betekent het gebruik van een betrouwbaar kassasysteem dat de horeca-uitbater alle transacties in zijn zaak op correcte en volledige wijze registreert. Een dergelijke kassa staat met andere woorden niet meer toe om – gewild of ongewild – een deel van de omzet verborgen te houden voor de belastingsdienst. Deze kassasystemen leveren u met andere woorden de garantie dat uw administratie beantwoordt aan de gestelde eisen van wettelijke controleurs en dat u vroeg of laat niet in de problemen zult komen bij een eventuele controle.

Wat zijn de concrete gevolgen van het gebruik van een betrouwbaar afrekensysteem?

Eigenlijk verandert er voor u als uitbater weinig. U zult zien dat u opmerkelijk snel gewend zult geraken aan de eenvoud van een systeem dat alle transacties in hun geheel omvat en registreert en dat u met een gerust hart een eventuele controle tegemoet zult zien. Bovendien zal een betrouwbaar afrekensysteem uw boekhouding een stuk transparanter en overzichtelijker maken, wat de administratieve rompslomp en de eventuele samenwerking met uw boekhouder aanzienlijk vergemakkelijkt. Bovendien is het niet meer mogelijk dat er zich onregelmatigheden voordoen (bv. door toedoen van slordige werknemers) zonder dat u dit opmerkt en tijdig kunt ingrijpen.

Waar vindt u zo’n betrouwbaar kassasysteem?

Het is niet zo dat u een verschrikkelijk duur en modern kassasysteem moet aanschaffen om het keurmerk betrouwbare afrekensystemen te bekomen. U kunt gewoon met uw vertrouwde kassasysteem blijven werken indien u dat wenst: de toekenning van het keurmerk gebeurt op basis van onafhankelijk opgestelde criteria en verloopt onafhankelijk van het technologische niveau van het kassasysteem. Merken die heden al de betrouwbare afrekensystemen aanbieden als deel van hun gamma zijn Newway, Horecat, Reeleezee, Posnet, Vendit etcetera. Wilt u kennismaken met meer leveranciers van dergelijke betrouwbare kassasystemen? Vraag dan vandaag nog op eenvoudige wijze meerdere offertes aan via onze website! Wij brengen u dan in contact met de leveranciers die het meest beantwoorden aan de eisen en aard van uw horecazaak.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?