Elektronische kassa: voor wat hoort wat volgens de horeca

Om de verlaging van het BTW-tarief te compenseren is men met de verplichting op de proppen gekomen dat men in een horecazaak verplicht een elektronische kassa moet aanschaffen. Dit vooral om de fraude tegen te gaan. Voor iedere horecazaak waar maaltijden die ter plaatse genuttigd worden minstens 10% van de omzet uitmaken moet men een geregistreerde kassa aanschaffen waar men eigenlijk niets meer kan aan aanpassen. Dit is alvast een verplichting voor horeca-uitbaters dus voor die zelfstandigen is het zeker en vast hoog tijd om dringend een elektronische kassa aan te schaffen. Maar ook voor uitbaters van andere winkels en etablissementen is een elektronische kassa t een toestel dat zo goed als noodzakelijk mag beschouwd worden.

Om de verlaging van het BTW-tarief te compenseren is men met de verplichting op de proppen gekomen dat men in een horecazaak verplicht een elektronische kassa moet aanschaffen.  Dit vooral om de fraude tegen te gaan. Voor iedere horecazaak waar maaltijden die  ter plaatse genuttigd worden  minstens 10% van de omzet uitmaken moet men een geregistreerde kassa aanschaffen waar men eigenlijk niets meer kan aan aanpassen.  Dit is alvast een verplichting voor horeca-uitbaters dus voor die zelfstandigen is het zeker en vast hoog tijd om dringend een elektronische kassa aan te schaffen. Maar ook voor uitbaters van andere winkels en etablissementen is een elektronische kassa t een toestel dat zo goed als noodzakelijk mag beschouwd worden.

 

Uw elektronische kassa is noodzakelijk voor een goede boekhouding

Om uw boekhouder tevreden te houden is het nodig dat men op regelmatige wijze alle documenten bijhoudt die verband houden met de activiteiten van uw zaak. Vroeger kon men met een kasboek werken en werd alles veel meer op papier bijgehouden maar door de evolutie is dit niet echt meer van doen. Alles gebeurt elektronisch, ook op vlak van boekhouding en btw dus een elektronische kassa is echt wel een noodzakelijke investering geworden.

 

Elektronische kassa combineren met online webshop

Meer en meer winkels hebben naast hun fysieke winkel ook nog een webwinkel waar ze online hun producten aanbieden. Deze webwinkels moeten natuurlijk ook  hun omzet  en alle verplichtingen qua boekhouding bijhouden en op dit vlak is het handig een elektronische kassa te hebben die ook dit kan registeren. Sommige leveranciers leveren elektronische kassa’s die alle verrichtingen kunnen bijhouden zodat men in een mum van tijd perfect kan weten hoeveel omzet een winkel draait. Ook voor de boekhouder is dit een super handig systeem want zo blijft alles correct en is vrees voor controles totaal niet nodig.

 

Wie verkoopt wat

Ook op vlak van personeel is het gebruik van een elektronische kassa zeer handig. Men kan namelijk voor ieder personeelslid een aparte login maken zodat men aan het eind van de dag perfect weet wie wat verkocht heeft. Dit kan handig zijn in restaurants, waar meerdere kelners elk hun aparte portefeuille bijhouden en aan het eind van de dag een perfect kloppende kassa moeten hebben. Vroeger moesten deze personen elk apart kopieën van hun ticketjes bijhouden maar met een elektronische kassa kan men met een paar handelingen een perfect overzicht krijgen. Dit bespaart tijd, geld en veel discussies achteraf.

Wenst u ook tijd en moeite te besparen of bent u het gezaag van uw boekhouder beu? Wil u een duidelijk overzicht van wat u per dag verkoopt of hebt u angst om controles te krijgen door een slecht bijgehouden kassa?

Twijfel dan niet langer en vraag vandaag online uw offertes aan voor een elektronische kassa op maat van uw behoeften!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?