Waarom is een kassasysteem zo interessant voor de horeca?

Bent u horecaondernemer en bent u van plan om uw kassasysteem aan te passen? Bekijk dan nu snel de voordelen van kassasystemen voor de horeca.

De kassasystemen van tegenwoordig bieden door de laatste technische snufjes een legio aan mogelijkheden die zeker de horeca branche een hoop interessante voordelen kan opleveren. Het handmatig verwerken van de bestellingen kan een stuk gemakkelijker nu. Laten we eens kijken naar deze voordelen.

Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem is een volledig geautomatiseerd systeem dat zorgt voor een snelle verwerking van bestellingen en betalingen. Zo zijn er systemen die gebruik maken van een handcomputer die de bediening mee neemt naar de tafel om de bestelling in te voeren. Direct daarna zal de chef de bon met de bestelling ontvangen via een printertje in de keuken. Tegelijkertijd staat de bestelling in de computer en rolt de bon ook achter de bar uit een printertje waardoor de drankjes direct kunnen worden klaargemaakt.

Wat zijn de voordelen van een computer kassa binnen de horeca?

De voordelen van kassasystemen verschillen uiteraard per uitvoering maar over het algemeen kunnen de volgende voordelen worden genoemd die gelden voor een horeca uitbater;

  • Werkt veel sneller en efficiënter
  • Bespaart kosten
  • Het assortiment kan automatisch worden bijgehouden
  • Ideale en complete omzet administratie
  • Gemakkelijke samenwerking tussen keuken en bediening met ticketprinters
  • Hogere klanttevredenheid
  • Minder stress op de werkvloer

Dit is een greep uit de voordelen. Er zijn er nog veel meer die per bedrijf en per kassasysteem verschillend zullen zijn.

Wat voor soorten systemen zijn er?

Men heeft veel benamingen voor de kassa. Zoals bijvoorbeeld een kasregister of een afrekensysteem. Door de vele types en verkrijgbare modellen is er voor elk bedrijf wel een speciaal passend systeem.  Voor de horeca is het bijvoorbeeld ideaal als het systeem aparte artikel toetsen heeft. Zo heeft ieder gerecht en drankje een eigen toets.  Er zijn systemen met ticketprinters en zonder. Er kan gekozen worden voor het huren of het aanschaffen van een systeem.

Om er zeker van te zijn welk van de mogelijke kassasystemen het beste binnen uw onderneming past is het verstandig om u zich te laten adviseren door een vakman. Deze zal samen met u de mogelijkheden bespreken die het beste passen binnen uw bedrijf.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?