Een kassasysteem met voorraadbeheer voor elk bedrijf!

Bent u ondernemer en u weet niet zeker of een kassasysteem met voorraadbeheer interessant is voor uw onderneming? Bekijk hier de voordelen voor elk type onderneming.

Elke zaakvoerder zal vandaag de dag wel overtuigd zijn dat een kassasysteem met geïntegreerd voorraadbeheer massa’s tijd bespaart, snel en efficiënt werkt, en op elk moment een duidelijk overzicht van de situatie biedt. Wie die stap nog niet gezet heeft of aan vernieuwing toe is, kan echter best eerst uitzoeken welk systeem voor zijn/haar zaak de meest geschikte oplossing levert.
Het marktaanbod is namelijk erg uitgebreid!

 

Welke sectoren halen voordeel uit een kassasysteem met voorraadbeheer?

 1. De groothandel:
  Hier kan het nodig zijn rekening te houden met fluctuerende aankoopprijzen en ook de artikelen uit de webwinkel en het logistieke gebeuren op een gescheiden manier in het systeem te verwerken.
 2. De autohandel:
  Met het oog op snelle herstellingen of periodieke onderhoudsservice is het cruciaal dat de magazijnvoorraad 100% op punt staat en snel kan aangevuld worden. Gekoppeld aan een degelijk kassasysteem en een goede boekhouding zal alles hier letterlijk op ‘wieltjes’ lopen.
 3. De detailhandel:
  De aard van dit soort zaken is zo uiteenlopend dat u best met een gespecialiseerd bedrijf in zee gaat, dat zorgt voor maatconcepten. Enkele voorbeelden:

  1. Apotheken kunnen hun systeem koppelen aan ziekenhuissystemen, voorraadbeheer van patiënten-medicatie voorzien, recepten verwerken en opslaan…
  2. Voedingszaken zoals slagers, bakkers, vishandels, supermarkten,  traiteurs, kruideniers etc. kunnen het beheren van hun voorraad koppelen aan traceerbaarheid, vervaldatum, gewicht van artikelen, leeggoedverwerking…
  3. Horecazaken: Hier moet rekening gehouden worden met de nieuwe wetgeving rond de blackbox. Elke zaak die meer dan 10% van de omzet uit ter plaatse geconsumeerde voedingsproducten haalt, dient binnenkort (2014) het kassasysteem (met voorraadbeheer) te koppelen aan deze controlemodule voor de overheid. Concreet betekent dit dat er misschien een update mogelijk is voor uw bestaande systeem, maar wie een nieuwe investering met voorraadbeheer plant, is verplicht een gecertificeerd/geregistreerd toestel aan te schaffen. Het is dus essentieel dat u een gecertificeerde verdeler uitkiest.
  4. Modezaken (kleding, lingerie…) kunnen in hun voorraadbeheer-module hun seizoens-stock specifiëren.
  5. KMO’s met meerdere vestigingen: Deze bedrijven kunnen sneller en efficiënter werken door een                          systeem  te integreren waarbij alle kassa’s gekoppeld worden aan één centraal systeem waarbij administratie-, boekhoud- en voorraadbeheersoftware aan elkaar gelinkt zijn. Zo kan elke transactie op de meest aangewezen locatie gebeuren of gecontroleerd worden. Vertragende omwegen langs het  ‘hoofdkantoor’ worden uitgeschakeld.

 

Besluit

Eigenlijk is gewoon elk soort bedrijf gebaat met een voorraadbeheersysteem gekoppeld aan een centrale kassa. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en kunnen uitgewerkt worden zodat alles aan uw specifieke behoeften voldoet. Zo bespaart u tijd en kosten en heeft u meer tijd voor andere taken en voor uw klanten.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?