De vlugste manier: werken met een kassa scanner

Voor de meeste mensen is het wachten aan de kassa een tijdslopende bezigheid die ze eigenlijk zouden willen vermijden. Eerst en vooral moeten ze hun geld daar afgeven, wat velen echt niet positief vinden en ten tweede vinden ze het echt een vervelende kwestie als ze té lang moeten aanschuiven in een rij. Een snelle werking van uw kassa is dus van groot belang. U houdt er uw klanten tevreden mee en bovendien is het ook aangenamer werken voor uw medewerkers. Het gebruik van een kassa scanner kan dus heel veel voordelen opleveren, zowel voor uw klanten als voor uzelf als uitbater.

Voor de meeste mensen is het wachten aan de kassa een tijdslopende bezigheid die ze eigenlijk zouden willen vermijden. Eerst en vooral moeten ze hun geld daar afgeven, wat velen echt niet positief vinden en ten tweede vinden ze het echt een vervelende kwestie als ze té lang moeten aanschuiven in een rij. Een snelle werking van uw kassa  is dus van groot belang. U houdt er uw klanten tevreden mee en bovendien is het ook aangenamer werken voor uw medewerkers.  Het gebruik van een kassa scanner kan dus heel veel voordelen opleveren, zowel voor uw klanten als voor uzelf als uitbater.

 

Vroeger en nu aan de kassa

Een kassa scanner bestaat nog niet super lang waardoor men vroeger eigenlijk alles nog manueel moest intikken in een kassasysteem. Dit had echter veel nadelen waardoor men systematisch op zoek is gegaan  naar snellere en efficiëntere manieren om mensen te laten afrekenen bij hun aankopen. En de oplossing is uiteindelijk gevonden: de kassa scanner. Via het systeem van de barcodes heeft men een unieke manier ontdekt om snel alle producten die een klant meeneemt in te scannen en op die manier vlug af te rekenen.  Ook het prijzen van artikelen is niet meer nodig zoals vroeger moest gedaan worden. Hier spendeerde men vele uren aan terwijl men nu eenmalig de code en de prijs van het artikel in het systeem moet steken.  Als er een artikel gescand wordt zonder prijs of een onbekend artikel, dan vraagt de kassa de prijs en ook de groep. Op die manier kan men toch vlug een artikel invoeren en achteraf de code van het ongekende product toevoegen.

 

De voordelen op een rijtje

Er zijn vele voordelen verbonden aan het werken met een kassa scanner dus we sommen ze even op:

  • Artikelen prijzen hoeft niet meer, alles kan zeer vlug verkoopsklaar gemaakt worden
  • Geen aanslag fouten
  • Men kan veel sneller afrekenen waardoor klanten tevreden zijn
  • Het retourneren van artikelen kan sneller en gemakkelijker verlopen want alle artikelen staan zeer duidelijk omschreven op de kassabon
  • De werking van uw winkel oogt professioneler
  • Men krijgt een overzicht in het verkoopsaantal van de artikelen en kan ook een systeem erbij nemen die voorraadbeheer doet indien gewenst

 

Vast of draagbaar

Een kassa scanner komt in verschillende modellen voor. Zo heeft men een vast toestel dat eigenlijk een onderdeel is van de kassa toog  waarover de medewerkers aan de kassa gewoon het product glijden. Dit is vooral handig in grootwarenhuizen waar men ook werkt met een kassaband.  De draagbare kassa scanner wordt de laatste jaren echter ook meer en meer gebruikt en deze is vooral handig voor groothandels. Hier werkt men met een grote winkelkar waar dikwijls grote verpakkingen op staan. Mocht men hier werken met een vaste scanner, dan zou men onmogelijk deze grote dozen kunnen  scannen maar met de draagbare scanner kan men gewoon de scanner naar de barcode brengen.

Kassa scanners zijn er dus in vele soorten en maten en er is ongetwijfeld ook een toepassing bij die perfect zal werken in uw zaak. Bovendien zijn de prijzen zeer betaalbaar en wint men veel werkuren door het feit dat men geen artikelen meer moet prijzen.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offertes aan!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kassasystemen ?